Sommarutställning på Världsarvsgården Erik-Anders

På midsommardagen öppnar sommarens konstutställning på Världsarvsgården Erik-Anders, i år med konstnärerna Daniel Falakeh och Stina Olofsson.

Daniel Falakeh
Jag heter Daniel Falakeh och är född/uppvuxen i Tyby en bit utanför Mohed. Jag är 22 år och avslutar mina studier i grafisk design våren 2023 i Jönköping, där jag bott nu i tre år.

Att definiera sitt konstnärskap är inte en enkel fråga – och det finns många vinklar. Jag tror att alla konstnärer egentligen skapar konst för dem själva och jag är väl inte annorlunda i den benämningen.

Jag är sentimental och introspektiv, och det är min konst också: jag skildrar trådarna som hänger efter mig och försöker trassla ut dem med mitt skapande. Min bakgrund och mina minnen är min konst, och jag tror inte alla kan relatera till mitt perspektiv (och det hade varit dumt att tro på det ), men jag tror att folk kan relatera till mina försök att reda ut mig själv.

Stina Olofsson
Jag är en passionerad hobbymålare som gillar att utmana mig själv i måleriet. Efter att ha målat med olja i flera år har jag mer och mer börjat uppskatta akrylens och akvarellens egenskaper som ger möjlighet till spontanitet och lek med färg och form. Motiv får jag från intryck i min vardag som jag omvandlar till fantasi.

Under åren har jag gått ett flertal kurser i olja/akryl, akvarell och kroki; IR och online.

Öppettider
24 juni – 31 augusti, öppet alla dagar kl 11-17.